Bli jägare!

divider

Upplev väntan, förväntan, spänning och tystnad!

jägarskolans klassrum

vi har inga planerade kurstarter just nu men kontakta oss om det finns intresse.
Jägarexamen Premium-
"Ger mer än bara ett jägarbevis!"

övning på skjutbanan

Premiumkursen erbjuder en djupgående studie i och omkring jägarlivet i sin helhet.


Undervisningen är fördelad på 10 lärarledda teorilektioner à 3 timmar samt lärarledd skytteträning efter individuella behov. Då vi förespråkar just hållbar jakt erbjuder vi även, i mån av vilttillgång, möjlighet till en lektion i grovstyckning där kursdeltagarna får medverka aktivt.


Vi fördjupar oss särskilt i säkerhet, vapen och säker vapenhantering, allt för att forma en så bra och kunnig jägare som möjligt.


De första två lektionerna ägnas alltid åt vapen och säker vapenhantering. Detta för att eleverna ska kunna börja övningsskjuta så fort som möjligt. Eleven får känna och klämma på olika sorters vapen för att vänja sig vid att hålla i ett vapen och att göra det på ett rätt och säkert sätt.


Säkerheten genomsyrar hela kursen då det är det absolut viktigaste.

Pris 5 000 kr (ink.moms)/person. Kurslitteratur ingår i priset. Kostnad för prov och skytte tillkommer.

Företaget är godkänt för F-Skatt Org.nr: 790428-4614

Skyttet är förlagt till Idala skjutbanor samt Stjärnåsen skyttecenter i Landvetter. Teorilektionerna hålls på natursköna Sjögärde golfklubb i Frillesås.


Golfrestaurangens gemytliga miljö med den stora öppna spisen i centrum ger teorilektionerna en guldkant som slår vilken lektionssal som helst.


Teoriprovet skriver man först när man känner sig redo. En av naturvårdsverket godkänd examinator överser skrivningen.


Om man missat någon lektion eller vill repetera något så finns det alltid möjlighet att hänga på en annan grupp för att ta igen det.


Styckningen är en väldigt roligt och intressant lektion där eleverna får delta aktivt. Vi går igenom djurkroppens olika delar och gör en grovstyckning. Vilken djurart som styckas beror på vad skogen har erbjudit vid det tillfället. Självklart går köttet tillbaka till jägaren efter styckningen.


En avslutad kurs ger inte bara ett jägarbevis utan ett helt nytt kapitel i livet med massor av nya vänner som kommer att ge ditt jägarliv otroligt mycket.